top of page

NEWS

Exhibitions, seminars and other projects

During the timespan of this project the artists will be engaging in project related satellite projects such as exhibitions, seminars and workshops. Below you can follow the development of such external activities.

Startpunkt

Den 3 december 2022 öppnar utställningen Startpunkt på LUX. Det är en något annorlunda grupputställning, med deltagare från olika delar av världen. Konstnärerna ingår i projektet In the Process of… som är ett längre samarbete där konstnärers arbetsprocess är projektets grundval. Utställningen på LUX är gruppens första offentliga framträdande där konstnärerna visar konstverk i process. Arbetena som ställs ut kan betraktas som brottstycken av konstverks framställning, en slags delrapporter av de ofta långa och ibland slingriga processer som leder fram till färdiga konstverk. Viktigt är att konstnärerna väljer att visa material som har en integritet och kvalitet som de tillåter att visa. 

På utställningen visas mediabaserade verk (video), fotografi, teckning och ett participatoriskt verk i form av ett brädspel, som besökare bjuds in att spela. Ett verk av den välkända tyska konstnären Joseph Beuys ingår också som en viktig del i av ett av konstverken. Flera av verken som visas handlar om natur och miljö, som betraktas från olika positioner – socialt, politiskt, ekonomiskt och poetiskt. Dokumentära och biografiska element ingår i ofta i konstnärernas arbetsmetoder. En tematisk röd tråd kan skönjas i konstnärernas intresse för att söka mening i det skenbart obetydliga.

JOHN CARBERRY

Albany, Australia – Pinioned, video

 

HÅKAN CARLBRAND

Skåne and Gothenburg – Från trapphus till dockhus, video

 

GUSTAV HELLBERG

Goheung and Jakarta – On Off Shore, video

 

JOHANNA KARLIN

Öland and Berlin – Fåret, Tunet, Slanorna, video

 

BORAHM KIM

 Seoul – Moving Forest v2.0 : 2050 Urban Planning, installation, audience-participatory work

 

ROMAN KORZHOV

Samara – Stabilization, video

 

NELYA KORZHOVA

 Samara – Flying. № 12, photography

 

PETER OJSTERSEK

Gothenburg and Berlin – Project Hacke, Interaction with Nature and coincidences, video

 

LINDA PETERSSON ÖDBRING

Östersund – A Pilgrimage in the Footsteps of Hildegard of Bingen, video

 

REBECCA ANN TESS

Berlin – 2Dbody3Dcode, photography serie

bottom of page